Zalaegerszeg

2015.04.27. 16:29

A zalaegerszegi fejlesztésekről - Vigh László interpellációjára Lázár János válaszolt a Parlamentben

Zalaegerszeg - A Parlamentben is megerősítette április 27-én Lázár János kancelláriaminiszter a zalaegerszegi fejlesztésekre vonatkozó kormányzati vállalásokat.

Horváth A. Attila

Vigh László, a megyeszékhely és térsége országgyűlési képviselője Zalaegerszeg és Zala megye: A vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése című interpellációjával fordult április 27-én a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Vigh László felszólalásában felidézte a Modern Városok Program céljait és az eddigi miniszterelnöki látogatások hozadékait, köztük az április 14-ei zalaegerszegi tárgyalást, s az itt megkötött stratégiai együttműködést.

Vigh László képviselő. Fotó: ZH-archív

A képviselő a további fejlesztésekről, valamint a kisebb települések fejlődéséről érdeklődött. Lázár János válaszában pozitívan értékelte Zalaegerszeg gazdálkodását, ugyanakkor szólt a város megközelíthetőségének problémájáról is. Egyebek közt megerősítette, hogy a 76-os főúton szeretnék biztosítani Zalaegerszeg gyorsforgalmi összekötését az M7-es autópályával, valamint a zalai megyeszékhely és Vasvár között tervezik megépíteni az M9-es első szakaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!