Zalaegerszeg

2017.01.19. 17:35

A ságodi városrészben már megünnepelték a magyar kultúra napját

Zalaegerszeg - Szerdán este ünnepelték Ságodban a magyar kultúra napját. A rendezvényt a hagyományokhoz híven a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület szervezte.

Fincza Zsuzsa

A megemlékezés után Szemes Péter irodalomtörténész a muravidéki magyar irodalom történetét elevenítette fel előadásában a kuss magyar korszaktól a ma alkotó tollforgatókig, bemutatva a szerzőként és szerkesztőként is jegyzett, a Pannon Tükör Könyvek sorozatban megjelent legfrissebb kiadványt, amely Vetéssóhaj címmel Bence Lajos szlovéniai magyar költő, publicista életművét foglalja össze.

A rendezvény végén közösen elénekelték a Himnuszt a résztvevők. Középen Szemes Péter Fotó: Fincza Zsuzsa

Az illyési síp legvékonyabb ága, a muravidéki magyar irodalom meghatározó alakja, Bence Lajos 2016-ban töltötte be 60. életévét. A jeles évforduló alkalmából állítottuk össze ezt a kis könyvet, hiszen úgy véljük, eddigi pályája előtti tisztelgésünk legmegfelelőbb, s talán legméltóbb módja, ha személyes emlékidézés helyett a műveket és a szerzőjüket állítjuk a középpontba - írja a könyv előszavában Szemes Péter, megjegyezve: ez az első ilyen kötet a muravidéki magyar irodalom történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!