Zalaegerszeg

2016.09.22. 18:20

DK: A népszavazás nincs hatással az EU-ra

Zalaegerszeg - A durvuló kormányzati megnyilvánulások azt mutatják, a Fideszben erős a félelem, hogy nincs 4,2 millió fő Magyarországon, aki kapcsolódna az embertelen népszavazási kérdéshez.

Arany Horváth Zsuzsa

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, európai parlamenti képviselő véleményét tegnapi zalaegerszegi fóruma előtt ismerhette meg a sajtó. A politikus elmondta, a kvótanépszavazásra a DK álláspontja szerint az a megfelelő válasz, ha az emberek távol maradnak a szavazástól. Hiába a kormányzati riogatás, a színjátékban nem kívánnak részt venni a választók. Hozzátette, az EU döntéseit nem befolyásolja a magyar népszavazás, ezt tudniuk kell a szavazóknak, ezért is érthetetlen, miért fecsérelnek el milliárdokat a voksoltatásra.

Dr. Niedermüller Péter (jobbról) vendéglátóival: Keresztes Csaba választókerületi és Nagy Zoltán megyei elnökkel
Fotó: Katona Tibor

Az európai, magyarul is olvasható dokumentumokban nem találni kényszerbetelepítésre való törekvést, csupán azt, hogy szolidaritási alapon fogadjanak be a tagállamok menekülteket, ne csak néhányukra háruljon a segítségnyújtás, a háborús övezetekből érkezők ellátása. Erre külön anyagi alapot nyitott az EU, amiből Magyarország nem is igényelt, hiszen nálunk nincsenek menekültek nagy számban. Niedermüller Péter leszögezte, EU-alapszerződést az Orbán Viktornak kedvező eredmény nyomán sem lehet módosítani, mivel ahhoz a tagállamok egybehangzó döntése kell. Jelenleg a hazai szegényeket riogatják, hogy nem lesz segély, nyugdíj, ha menekülteket kell eltartani , jelezte az ellenzéki politikus, s ez szerinte beszédesen leplezi le a színjátékot.

Egerszegen az ellenzéki pártok a szavazókörök kétharmadába delegálnak megfigyelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!