Zalaegerszeg

2017.06.02. 19:11

A trianoni békediktátum hatásairól

ZALAEGERSZEG Benke Richárd, a Jobbik ifjúsági tagozatának országos alelnöke sajtótájékoztatón ismertette pénteken a Trianon fájdalmának enyhítése érdekében indított kampányuk részleteit.

Zalai Hírlap

Közölte: a Jobbik ifjúsági tagozata idén már negyedik alkalommal indította el felvilágosító kampányát „Többet tehetsz, mint gondolnád!" címmel, melynek keretében szeretnék felhívni a figyelmet a trianoni békediktátum máig ható következményeire. Figyelemfelkeltő szórólapjukat országszerte 40 ezer példányban osztják szét, Zalában pedig Lentiben, Letenyén, Nagykanizsán, Keszthelyen, Zalaegerszegen és Zalalövőn kampányolnak e témában.

Benke Richárd úgy fogalmazott: elszomorítóan keveset tud a közvélemény arról, mi történt 1920. június 4-én, arról, hogy mire emlékezünk ezen a napon. Hozzátette: nem a „sebek feltépéséről" van szó, hanem arról, hogy a mai napig nem rendeződött a csonkaország határain túlra került magyar honfitársaink élete, s a minimum az, hogy szolidaritást vállalunk határon túli magyar testvéreinkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!