Zalaegerszeg

2016.05.06. 15:55

A tudomány vitorlái - Tudományos Diákköri Konferencia

Zalaegerszeg - Első ízben rendezték meg a Budapesti Gazdasági Egyetem négy karának közös TDK-konferenciáját a zalai megyeszékhelyen.

Arany Horváth Zsuzsa

A Tudományos Diákköri Konferencia nagy hagyománynak örvend a hazai felsőoktatásban, a BGE hallgatói is évről évre számot adnak tanáraik és társaik előtt tudományos kutatásaikról. A januárban egyetemmé vált hajdani számvitelin ezúttal kilencven dolgozat hangzott el 12 szakmai szekció zsűrije előtt, tájékoztatott az egerszegi kar dékánja, Lambertné Katona Mónika.

A dékán a tanácskozást üdvözlő bevezető szavaiban elmondta, a diákok a tudomány vitorláit bontogatják, amikor az egyetem alatt végeznek kutatómunkát.

Ketten az ifjú előadók közül: Sipos Lilla a gazdaságpolitikai szekcióban adott elő, Hári Gergő a start up cégekkel foglalkozott. Jobbra Gergő felkészítő tanára, Márkus Mónika tanársegéd

A BGE vendégeként a TDK-konferencián előadást tartott prof. dr. Bősze Péter egyetemi tanár, akadémiai doktor a tudomány nyelve és az értelmiség címmel, majd dr. Ritter Marianna iLex vezérigazgatót és Pongrácz Ferenc IBM üzletfejlesztési igazgatót hallgathatták meg a jelen lévők, majd kezdetét vette a szekciómunka. A hallgatók este hatig mutathatták be és védhették meg a korábban már két opponens által véleményezett dolgozataikat. (Ezeket a tapasztalatok szerint érdemes a tanulmányokat lezáró szakdolgozattá tovább bővíteni.)

A TDK eredményhirdetésére este hat után került sor, amikoris a tudományfejlesztést támogató zalai cégek, vállalatok jóvoltából díjazhatták a legjobbakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!