Zalaegerszeg

2016.07.01. 16:20

A városi rendezvényeken sem vallanának szégyent - Arany Páva-díjas népdalkörüket ünnepelték

Zalaegerszeg - Már több mint egy hónapja örülnek a sikernek, s szerdán délután végre meg is ünnepelték a városrész népdalkörének Arany Páva-díját a ságodiak. A Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület félévzáró juniálisával kötötték egybe az eseményt.

Fincza Zsuzsa

- Amikor hazaértünk az országos minősítőről, már itt, a közösségi házunk előtt vártak és köszöntöttek bennünket az emberek  - mesélte Kónya Miklósné az egyesület vezetője -. Kicsit pityeregtünk is, mert betegségek nehezítették a felkészülésünket, azon is gondolkodtunk, hogy visszamondjuk a nevezést. De olyan sok energiát fektettünk bele, hogy nem hagyhattuk kárba veszni. Megcsappanva, 9 fővel és a  párosító dalcsokrunkkal mégiscsak elmentünk a versenyre. Ráadásul az utolsó előtti fellépők voltunk, így agyon izgultuk magunkat, amíg hallgattuk a többiek gyönyörű énekét.  Végül összeszedtük magunkat,  a zsűri külön is megdicsért bennünket, kiemelve a különleges dalválasztásunkat.

Ami persze elsősorban művészeti vezetőjük, Kulcsárné Csejtei Marianna érdeme volt. A népdalkör tagjai  szerdán a plénum előtt neki is megköszönték a sok munkát, amellyel a nyolc éve alakult dalárdát a legmagasabb szinte emelte.

- Amit még szeretnénk elérni, hogy meghívjanak bennünket szerepelni a városi nagy rendezvényekre is - árulta el dédelgetett álmukat Kónyáné -.  Elvégre az Arany Pávánkkal egész Zalaegerszeg jó hírét öregbítettük, s bizonyítottuk, hogy nem csak egy kis kocsmai dalárda vagyunk.

Összességében is mozgalmas és sikeres fél évet tudhat maga mögött az egyesület. A népdalkörnek köszönhetően nívós műsorral tették emlékezetessé az ünnepeket, az asszonyok sütő-főző tudományával pedig a városi  fesztiválokon arattak babérokat.  Ez utóbbi tudománynak amúgy a juniális résztvevői is haszonélvezői voltak, vagy harmincféle sütemény és pogácsa került a terített asztalokra, a szalonna-,  és kolbászsütésbe viszont a férfiak is bekapcsolódtak.

A Gyöngyvirág Népdalkör a juniálison is ízelítőt adott  Arany Páva-szintű énektudásából. Balról a harmadik a művészeti vezetőjük, Kulcsárné Csejtei Marianna, a második Kónya Miklósné

A félévzáró buli után még odébb  a vakáció, a Gyöngyvirágok ugyanis  az idén is részt vesznek a göcseji aratófesztiválon. Méghozzá nagybandával, amelyikre ráfér a gyakorlás, hiszen nem tartozik mindennapi tevékenységük közé a kasza- és sarlóforgatás.  Egyik klubtársuk fel is ajánlotta, hogy edzés gyanánt learathatják akár az egész  búzatáblájukat. Tavaly elsők lettek az aratási ételbemutatón, az idén is valami különlegességgel akarnak kirukkolni. A rövid nyári szünet után elkezdődik az igazi hajrá - a 10 éves jubileumok megünneplésére készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!