Zalaegerszeg

2016.12.13. 20:35

A világszervezet egerszegi tagjai 20 éve teljesítik a missziót

Bak - Az ajtóban a gondos házőrző tűnik fel először, csak utána a 86 éves Gáspár Andrásné Balogh Mária nyugalmazott tanítónő.

Arany Horváth Zsuzsa

Felderül az arca, amikor meglátja dr. Kardeván Endre állatorvost, aki, noha két éve a földművelésügyi minisztérium államtitkáraként teljesített kormányzati szolgálatot, Budapestről érkezve ebben a községben dolgozott 18 esztendeig. Manci néni zavartan veszi át a karácsonyi édességeket is rejtő ajándékcsomagot vendégétől:

Dr. Kardeván Endre, a Lions Club alapító tagja Gáspár Andrásnéhoz vitt tegnap ajándékcsomagot Fotó: Katona Tibor

- Jaj, nincs nekem ehhez érdemem! - mentegetőzik, amikor a kezébe veszi a Zalaegerszeg-Göcsej Lions Club adományát. Talán nincs is olyan család Bakon, amelyiknek tagjait ne tanította volna a helyi születésű, tanulmányait a hajdani zárdabeli tanítóképzőben végző idős pedagógus. Így az ajándékkal érkezett állatorvos lányai is tanulhattak tőle betűvetést, számtant.

A karitatív társaság egyébként éppen húsz esztendővel ezelőtt, Bakon kezdte el azt a jótékonysági akciót, amely a megyeszékhely környékén segít a rászorulókon karácsony előtt. Az adományokhoz a bevételeit és a tagok felajánlásait használja fel.
Kardeván Endre maga is alapító tagja a klubnak, Bakon pedig a napokban tapasztalják: társaival együtt komolyan veszi a világszervezet jelmondatát.

- Magunk is látjuk, hogy kik azok, akik nehéz helyzetben élnek, kinek van szüksége némi ajándékra. A csomagvivő túránk érzelemgazdag pillanatokat ad nekünk is. Most körülbelül negyven csomagot viszünk ki Belső Gábor elnökünkkel és ma Pálfi Lászlóval, Kovács Dezsővel. A támogatandók körének kiválasztásához az alapot az önkormányzat javaslata jelenti. Akad, akire évek óta nem nyitja rá senki az ajtót, nincs hozzátartozó vagy nagyon messze, külföldön él - meséli dr. Kardeván Endre.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége tagja a világ legnagyobb jótékonysági civil szervezetének. Hazánkban 40 klubban közel 900 tag vallja magáénak a jelszót: Szolgálunk! A Zalaegerszeg-Göcsej Lions Club a napokban 4500 forint értékű élelmiszercsomagokkal kopogtat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!