Zalaegerszeg

2016.05.20. 14:43

Az MSZP folytatja az aláírásgyűjtéseket - Gőgös Zoltán: legyen 100 százalék a vasárnapi bérpótlék

Zalaegerszeg - A „lopásgátló” és a vasárnapi boltzáras népszavazási aláírásgyűjtést is folytatja az MSZP, mondta Gőgös Zoltán pénteken Zalaegerszegen.

Szabó Judit

A buszpályaudvar melletti kitelepülésen és sajtótájékoztatón a párt országos elnökhelyettese közölte: mivel a vasárnapi boltzár megszűnt, arról már nem lehet népszavazást tartani. Mégis gyűjtik az aláírásokat, mert a Fidesz azt kommunikálja, hogy ez a népszavazási kezdeményezés az oka a vasárnapi bérpótlék felére csökkenésének. Az MSZP pedig bizonyítani szeretné s bárkinek megmutatni, hogy nincs szó ilyesmiről az aláírásgyűjtő íven. Sőt, a bérpótlék 100 százalékra visszaállítását, és annak kiterjesztését szorgalmazzák a kiskereskedelmi szektoron kívülre (tűzoltók, agrárium, egészségügy...). Azt is javasolják, hogy az 50 százalék feletti rész kifizetésének terheibe szálljon be a kormányzat.

Gőgös Zoltán (jobbról) és Bárány Balázs a zalaegerszegi buszpályaudvarnál felállított aláírásgyűjtő standon (Fotó: Katona Tibor)

Gyűjtik az aláírásokat az állami vezetők bérplafonja ügyében és a termőföld-privatizáció megakadályozásáért. Most a szántókat értékesíti a kormányzat, s "potom áron" a gyümölcsösök egy részét is meghirdette, hangzott el, de az MSZP szerint a többi földvagyon is sorra kerülhet. Bár az erdőké most nincs napirenden, Gőgös Zoltán szerint abból, hogy „brutálisan” megemelték az állami erdőgazdaságok vezetőinek fizetését, arra lehet következtetni, hogy privatizációt készítenek elő, ami első körben magukat a cégeket érintheti, aztán pedig az erdőterületeket. Az MSZP népszavazási kezdeményezése ezt megakadályozhatja.

Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja a fiatalok elvándorlására hívta fel a figyelmet. Az MSZP követeli, hogy ne csak a „csókos” fiatalok -  s itt példaként Orbán Viktor vejét említette - kapjanak lehetőséget Magyarországon a boldogulásra. Arról is beszélt, hogy a kormány a „Gyere haza fiatal” programra már több mint százmillió forintot elköltött, de csak három tucat embert sikerült visszacsábítani a hazájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!