Zalaegerszeg

2015.11.24. 18:22

Az MSZP továbbra sem fogadja el az építményadót

Zalaegerszeg - Az MSZP továbbra sem tudja elfogadni az építményadót, amely annak ellenére, hogy a közgyűlés csökkentette a mértékét, továbbra is komoly terhet ró a vállalkozásokra.

Varga Lívia

Erről beszélt közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Kiss Ferenc, az MSZP városi elnöke, önkormányzati képviselője és Rétai Balázs alelnök, a költségvetési albizottság vezetője. Hangsúlyozták: az MSZP nem támogatta az építményadó bevezetését, s most is úgy gondolják: az adó mértékének évi 1200 forint/négyzetméterről 900-ra való csökkentése nem elegendő, azt a pénzt a vállalkozásoknál kellene hagynia az önkormányzatnak, különösen úgy, hogy az iparűzési adóból a tervezettnél jóval több folyik be idén a büdzsébe. Kiss Ferenc felvetette: a többletbevételből azt a 2-300 millió forintot, amit év elején megszorításként elvontak az intézményektől, jövőre vissza kellene adni, idén pedig minimum 50 ezer forintos egyszeri juttatást kellene nyújtani a kulturális, a szociális, a bölcsődei és az óvodai ágazatban dolgozóknak.

A duális szakképző központ koncepciójával kapcsolatban azt emelte ki Kiss Ferenc, hogy e téren a városnak kisebb szerepet kellene vállalni, a munkaerőhiányt ugyanis elsősorban a cégeknek kellene orvosolni. Az építményadóra befizetett pénzből tudnának bért emelni és gondoskodni a megfelelő utánpótlásról, hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!