Zalaegerszeg

2014.06.12. 07:02

Balaicz Zoltánt javasolják polgármesterjelöltnek

Zalaegerszeg - Nagy többséggel, információink szerint a szavazatok 83 százalékával Balaicz Zoltánt javasolja zalaegerszegi polgármesterjelöltnek a Fidesz helyi szervezete. Az őszi önkormányzati választáson induló polgármesterjelölt személyéről szerdán este szavazott a helyi Fidesz-csoport tagsága.

Horváth A. Attila

Vigh László országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke a Zalai Hírlapnak elmondta: 3 lépcsős a jelölési folyamat, az első körben a helyi szervezet elnöksége előterjeszti a csoportnak a potenciális jelöltek nevét. Szerdán délután az elnökség Gyutai Csaba jelenlegi polgármester és Balaicz Zoltán alpolgármester nevét terjesztette elő. Az esti szavazáson 130 fő jelent meg, így a szervezet határozatképes volt. Információink szerint Balaicz Zoltán 108, Gyutai Csaba 22 szavazatot kapott.

Vigh László (b) és Balaicz Zoltán

Vigh László tájékoztatása szerint a 2. szakaszban - a helyi szervezet javaslatának figyelembevételével - a párt önkormányzati választási egyeztető bizottsága (ÖVEB) hoz majd döntést a zalai jelöltekről, várhatóan június 18-áig. A jelölteket végül az ÖVEB terjeszti fel a Fidesz országos választmányának elnökségéhez, amely június 24-ig végleges döntést hoz a polgármesterjelöltek személyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!