Zalaegerszeg

2017.03.30. 15:35

Bartókra emlékeztek az Ady-iskolában

Zalaegerszeg - Bartók 135 címmel írt ki képzőművészeti pályázatot még tavaly a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, a zeneszerző születésének 135. évfordulója alkalmából. Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szép sikereket értek el a versenyen.

Rákos Bianka

Az országos pályázaton díjazott iskolások munkáiból tíz tabló készült, ezeket az Ady-iskola 1. rajztermében állították ki tegnap délelőtt. Tánczos György, az intézmény művésztanára elmondta, a kiállítást Bajára és Szegedre is elviszik majd. A pályázat eredményhirdetésére Budapesten került sor, de a díjakat a kiállítás megnyitóján Czigány László igazgató adta át a diákoknak. Az első helyezést Tóth Jázmin érte el, a másodikat Funk Mira, míg harmadikként Védi Kata végzett. A további kiemelkedő munkát végző résztvevőket egy-egy oklevéllel jutalmazták meg.

Funk Mira, Peszlen Márton, Vörös Léna és Udvari Klára (b-j) is kiválóan szerepelt az országos képzőművészeti versenyen
Fotó: Katona Tibor

A díjak átadása után Tánczos György és Farkas Dániel zenetanár tartott játékos előadást Bartók Béla munkásságáról, valamint életéről. A tanulók megtudhatták, mely művészekre volt hatással a zeneszerző, és szó esett Kodály Zoltánról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!