Zalaegerszeg

2016.10.20. 18:12

Bérbeadás, pályázat, kinevezés - Közgyűlés Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Huszonkét előterjesztést tárgyalt csütörtöki soros ülésén a megyeszékhely közgyűlése. Egyebek közt döntés született arról, hogy november 28-án 9 órától tartják meg a 2016. évi közmeghallgatást a városi díszteremben.

Horváth A. Attila

A képviselő-testület hatályon kívül helyezte a kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatos önkormányzati rendeleteket, mivel október 1-től a tevékenységet már a katasztrófavédelem látja el. Az ülésen elhangzott, az eddig szolgáltató tájékoztatása szerint a feladatátadás rendben zajlott, a cég szakembereit a katasztrófavédelem átvette.

Zalaegerszeg közgyűlése újra Horváth Istvánt választotta meg a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjévé, 2021. október 31-ig terjedő határozott időre.  A testület döntött továbbá arról, hogy kedvezményesen bérbe adja a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének a Balatoni u. 3. szám alatti helyiséget.

A tervezett beruházás megvalósulása érdekében (egy cég 1600 négyzetméteres gyártócsarnokot szeretne építeni) a város nyilvános pályázat útján építési telekként értékesíteni kíván egy 6816 négyzetméteres területet a déli ipari parkban; a pályázati felhívást a közgyűlés csütörtökön elfogadta.

A Klebelsberg intézményfenntartó jelezte, hogy mintegy 120 millió forintos ráfordítással felújítaná a Kaffka-kollégiumot; az ezzel kapcsolatos vagyonkezelői szerződés megkötéséhez is hozzájárultak a képviselők. A város emellett pályázatot nyújt be a Jedlik Ányos Terv keretében elektromos töltőállomások kialakítására, valamint  értékesíteni kívánja az Október 6. téri sportcsarnokot (Ostoros-csarnok) zártkörű pályázati eljárás keretében a ZTE KK Kft. részére. Ez utóbbi téma több hozzászólást generált, a részletekre visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!