Zalaegerszeg

2015.06.25. 14:59

Bombával fenyegetett

Zalaegerszeg - Pusztító erejű bomba felrobbantásával fenyegetőzött az a 17 éves kamasz, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A kisszigeti fiatal ez év március 25-én este otthon a szobájában egyedül tartózkodva különös módját találta ki a szórakozásnak. Féltestvére mobiltelefonján felhívta a 112-es segélyhívószámot és a Zala megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányító központjának tett bejelentést. A hívását a szombathelyi központban fogadó operátornak azt mondta, Zalaegerszegen a körforgalomnál lévő benzinkúton bombát helyezett el és 15 perc múlva robban, nem lesz Zalaegerszeg. A bejelentés után a rendőrség az egerszegi üzemanyagtöltő állomásokat ellenőrizte. Ennek során semmi olyat nem tapasztaltak, ami a bejelentés komolyságát megalapozta volna.

A rendőrség rövid időn belül azonosította a hívásra használt készüléket és a telefonáló személyét is. A készülék tulajdonosa pedig a kiérkező rendőröktől tudta meg, hogy féltestvére mire használta a felügyelet nélkül hagyott telefonját.

dr. Pirger Csaba

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján a fiatalember ellen közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat az egerszegi ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!