Zalaegerszeg

2017.04.30. 10:31

Csillagvizsgáló és monográfia

Évi rendes közgyűlését tartotta szombaton a Tudomány és Technika Házában a Vega Csillagászati Egyesület.

Varga Andor

Dr. Csizmadia Szilárd, a civil szervezet elnöke elmondta: folyamatos növekedés során a tömörülés költségvetését és taglétszámát (120 fő) tekintve is a második legnagyobb szakmai szervezetté vált az országban, ami a büszkeség mellett problémákat is magával hozott. túlságosan sok az operatív teendő, ami meghaladja már a munka és család mellett elvégezhető mennyiséget.

A közeljövő fontos feladata lesz, hogy erre megoldást találjanak, de emellett zajlik a rendes működés is: idén például a Vega júliusban, az Őrségben rendezi meg hagyományos nyári táborát.

Az összejövetel keretében felavatták a szervezet távirányítású csillagvizsgálóját (stílszerűen: a távolból), valamint bemutatták tagtársuk, Csizmadia Ákos monográfiáját, mely a zalai származású csillagász, Izsák Imre életét dolgozza fel. A mű (melyről később részletesen írunk) egy olyan tudós munkásságát mutatja be, akinek nevét holdkráter, valamint kisbolygó is viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!