Zalaegerszeg

2015.11.29. 11:24

D’Clinic finis - lezárult a művészeti rezidencia program

Zalaegerszeg - A pénteki beszámoló kiállítással lezárult a D’Clinic képzőművészeti rezidencia program nyár derekán indult vendégszezonja.

Magyar Hajnalka

A fiatal külföldi képzőművészek számára egy hónapos zalaegerszegi alkotási lehetőséget biztosító kezdeményezés Lendváról ruccant át a zalai megyeszékhelyre. Tóth Norbert képzőművész, a vendégprogram zalai mentora elmondta, a jó tapasztalatok jövőre folytatást ígérnek.

Anna Rose (USA), Dervla O'Flaherty (Írország) és Jane Fogarty (Írország) pénteki beszámoló kiállítása zárta a programot Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt hónapok alatt 18, jobbára konceptuális művész alkotott egy-egy hónapig a szolgáltatóház mosodájából kialakított műteremben, megörökítve nálunk szerzett benyomásait. A programba bekapcsolódó kalandvágyó alkotók hat ország, Anglia, Brazília, Kanada, Írország, USA, Ausztrália színeit képviselték. Közülük sokan korábban semmit sem tudtak Magyarországról, s kellemes meglepetésként érte őket a környezet és a kultúra sokszínűsége, s kifejezetten rácsodálkoztak a nálunk zajló művészeti oktatás klasszikus, gyakorlatközpontú szellemiségére - összegezte Tóth Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!