Zalaegerszeg

2015.07.03. 17:54

Diplomákat adtak át a gazdálkodási karon

Zalaegerszeg - Gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapszakokon végzett hallgatók vehették át pénteken a diplomájukat.

Arany Gábor

A Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán az elmúlt hetekben 96-an államvizsgáztak, s közülük tegnap 69-en vehették át a diplomájukat, a többiek még az elvárt nyelvvizsga letétele előtt állnak. Az ünnepélyes dékáni tanácsülésen az említett gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapszakos, pénzügy mesterszakos hallgatók mellett átvehették oklevelüket az első és egyben utolsó alkalommal indított közszolgálati alapképzési szakon végzett hallgatók, valamint a felsőoktatási szakképzésben végzettek is. Két speciális kurzus okleveleit is átadták: ez pedig a projekt menedzsment, illetve innováció menedzsment szakirányú továbbképzés volt.

A kar dékánja, prof. dr. habil. Bencsik Andrea érdeklődésünkre arról beszélt, hogy az intézmény oktatói folyamatosan figyelemmel kísérik a hallgatók teljesítményét, és ha szükségesnek látják, külön képzésekkel, felzárkóztatással segítik őket. Ennek is köszönhetően csekély azok száma, akik végül nem teljesítik a követelményeket. Ez az előnye annak, hogy viszonylag kicsi, közel félezer a hallgatói létszám, fogalmazott. A dékán szólt arról is, hogy az intézményben végzettek elhelyezkedési esélyei nagyon kedvezőek, mivel a környékbeli vállalatok jó véleménnyel vannak az innen kikerült hallgatók felkészültségéről.

- Ha visszatekintenek az elmúlt időszakra, világossá válik, ezekben az években formálódott valódi egyéniségük, itt váltak igazán felnőtté. Később majd gyakran mondják, ez a felelőtlenül szabad néhány év volt életük legszebb időszaka - intézte szavait a hallgatókhoz a dékán ünnepi beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!