Zalaegerszeg

2017.04.07. 19:45

Drogokról, függőségekről őszintén

Zalaegerszeg - Valóban hiteles személy beszélt a diákoknak a drogokról és más függőségekről.

Arany Gábor

A zalaegerszegi Báthory István középiskola vendége volt dr. Petke Zsolt, a fővárosi Nyírő Gyula kórház addiktológiai osztályának vezetője.

A szakember a diákok előtt beszélt a függőségekről, amelyek gyógyszerét ő a családon belüli kommunikációban, a közösségekben látja megtalálhatónak. Szólt egyebek mellett arról is, mi a különbség a poharazgatás, a drog kipróbálása és a függőség között. A szakember őszintén beszélt múltjáról, hogy szülei alkoholisták voltak, mérnök apja ebbe bele is halt, ő maga pedig korábban kipróbálta az ital mellett a legkülönfélébb drogokat.

Dr. Petke Zsolt előadást tart a diákoknak a Báthory-iskolában
Fotó: Arany Gábor

Mint elmondta, szülei sorsa hatására választott orvosi hivatást, amit a szenvedélybetegsége miatt majdnem el is veszített a családjával együtt. A függőségektől megszabadulva úgy érzi, sokkal hitelesebben tud erről beszélni és tenni a szenvedélybetegekért.

A Göcsej Alkoholmentes Klub felkérésére Zalaegerszegre látogató szakember a középiskolai drogprevenciós előadását követően az addiktológiai ellátásban dolgozókkal közös szakmai fórumon vett részt a megyei kórház drogambulanciáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!