Zalaegerszeg

2016.09.28. 17:45

Egyensúlyban a költségvetés

Zalaegerszeg – A helyi gazdaság erejét jelzi az, hogy a város költségvetését tartani lehet – hangzott el a közgyűlés Fidesz-frakciójának szerdai sajtótájékoztatóján.

Horváth A. Attila

A legutóbbi testületi ülés egyik napirendi pontjával, a költségvetés 3. negyedévi módosításával kapcsolatban Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke elmondta: az elmúlt évtizedek legnagyobb iparűzésiadó-bevételét könyvelhette volna el Zalaegerszeg, ha két (az e-útdíjjal és a GE átszervezésével kapcsolatos) jogszabályváltozás  nem érintette volna a várost.

A  témák közül kiemelte továbbá az Arany János – Mártírok útjai tömbbelső rehabilitációját, amely során átkötő út épül, és a  területcserék következtében ingatlanfejlesztésbe kezdhetnek a beruházó cégek. Dr. Tóth László frakcióvezető hangsúlyozta: stabil és kiegyensúlyozott volt az önkormányzat gazdálkodása az első fél évben, a bevételek arányosan, csaknem 50 százalékban teljesültek, dacára az említett jogszabályváltozásoknak. A kiadások szintén folyamatosan teljesülnek. Mindez igazolja a költségvetés vitájában képviselt álláspontjukat: azt, hogy csak biztos bevételekre lehet biztos kiadásokat alapozni, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!