Zalaegerszeg

2017.03.22. 18:45

Egyhetes fiesta indult - Középiskolások vetélkedtek a könyvtárhasználati versenyen

Zalaegerszeg - Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő is zajlott a most indult zalai könyvtári internetfiestán szerdán a József Attila Városi Könyvtárban.

Rákos Bianka

Idén 25. alkalommal rendezték meg a vetélkedőt a város középiskolásai számára. A cél, hogy a gyerekek tudják használni a könyvtárat, a katalógusokat és meg tudják találni azt a kötetet, amire szükségük van. A feladat elsőre egyszerűnek tűnik, de nem az - tudtuk meg Kereki Judit olvasószolgálati csoportvezetőtől, a rendezvény egyik szervezőjétől, aki hozzátette: ez az első év, amikor a versenyük kétfordulós.

- Online totóval kezdtük, Szabó Magda születésnapjának apropóján, az írónővel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni.

A vetélkedő minden évben nagy sikernek örvend, idén nyolc négyfős csapat érkezett, összesen hét különböző középiskolából.

Könnyen ment a feladatmegoldás (ülnek, balról) Czirók Bencének, Filó Dánielnek, Supák Dominiknak, illetve Szollár Zsombornak Fotó: Katona Tibor

- Eljöttek többek között a Széchenyi, a Zrínyi, és a Deák középiskola tanulói. A középiskolákban dolgozó könyvtáros kollégák segítettek a verseny megrendezésében, hiszen ők szervezik be a gyerekeket és támogatják a felkészülésüket - nyilatkozta Kereki Judit.

Az előzetes tájékozódásra valóban szükség volt, hiszen a gyerekek nehéz feladatokat kaptak. Tudniuk kellett például használni a szakjegyzeteket, egy másik feladványban pedig a könyvtári katalógus segítségével kellett megoldaniuk keresztrejtvényt.

A verseny végén a második helyen holtverseny alakult ki, a Deák Ferenc Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatai között. Az első helyen a Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai végeztek. A versenyen minden résztvevő emléklapot, a dobogós helyezettek pedig értékes könyvjutalmat kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!