Életeket menthet ez a délután

2017. április 19., 20:25 szerző: Arany Gábor
komment
Zalaegerszeg - Mentsünk életet szlogennel tartanak elsősegélynyújtási képzést az egerszegi Liszt Ferenc iskolában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A május 26-án délután 4 órára meghirdetett programról szerdán a városházán tartottak sajtótájékoztatót. Az ötletgazda, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő utalt rá, hazánkban naponta közel 70 ember veszti életét szívhalál miatt. Úgy gondolja, a számot akkor lehet csökkenteni, ha minél többen tanulják meg az újraélesztés technikáját. Emlékeztetett: 2012 óta kormányhatározatnak köszönhetően lehetőség van rá, hogy szakközépiskolákban és gimnáziumokban lehessen oktatni az újraélesztést. „Nem lehet elég gyakran beszélni erről” - fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester, aki üdvözölte a kezdeményezést.

Balaicz Zoltán polgármester úgy gondolja: ha már gyermekkorban elkezdődik a felkészítés, akkor a mostaninál kevesebb szívhalál következik be.

A program szakmai hátterét a mentőszolgálat biztosítja. Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt elmondta: kollégáival igyekeznek majd átadni a legfontosabb tudnivalókat. Az elméleti képzés után a résztvevőknek a gyakorlati fogásokat is lesz módjuk kipróbálni, elsajátítani. Kiemelte: a legfontosabb azok szerepe, akik elsőként, a mentők megérkezésig nyújtanak segítséget. A megkezdett újraélesztés esélyt ad a betegnek. Hirtelen szívhalál esetén az első öt perc kritikusnak számít, és a túlélés esélyét megsokszorozhatja a szakszerű beavatkozás.

Arany Gábor

2017. április 19., 20:25 szerző: Arany Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...