Zalaegerszeg

2016.07.08. 04:45

Elfogták a zalaegerszegi gyilkosság gyanúsítottját (frissítve)

Zalaegerszeg – Rendőrkézre került a Hock János utcai gyilkosság gyanúsítottja. A 30 éves férfit a megyeszékhelyen, az utcán fogták el csütörtökön délután a rendőrök.

Arany Gábor

Mint beszámoltunk róla, a 67 éves áldozatot, egyedül élő idős nőt július 3-án holtan találták zalaegerszegi családi házában.

A gyilkosság kapcsán felröppent a hír, hogy az utcában működő hajléktalanszálló lakója lehet a tettes. Az eddigi információink alapján ez nem erősíthető meg. Úgy tudjuk azonban, hogy a bűncselekmény helyszínétől nem messze található, Ebergény utcai szociális otthonháznál bukkant fel gyakran a vékony dongájú férfi, akit a környékbeliek is többször láttak. Erre utalhat, hogy csütörtökön rendőrök jelentek meg a 14 családnak, de nehezen meghatározható létszámú felnőttnek és gyermeknek szállást adó intézménynél.

Az ott lakók tegnap érdeklődésünkre cáfolták, hogy onnan bárkit elvittek volna az egyenruhások. Ezzel egybevág, hogy információink szerint az elfogás délután fél öt tájt történt a Széchenyi téren, a buszmegállóban, ahová a pózvai járattal érkezett a bűncselekménnyel gyanúsított férfi. Az akciót megelőzően a Hock János utca környékén lévő kamerák felvételeire is kíváncsiak voltak a nyomozók.

Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűncselekmény indítékát csak találgatni lehet, a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

A 67 éves nő szülei halála óta egyedül élt a családi házban, sosem volt férjnél, nyugdíjazása előtt az idegenforgalomban dolgozott, irodai munkát végzett, vagy épp portás volt. Ebből fakadt az vélekedés, hogy nyugdíjából a mindennapi kiadásaira is csak szerényen futhatta. Többen is arról beszéltek, hogy tudomásuk szerint több évvel ezelőtt jutott nagyobb összeghez örökségből, illetve ingatlaneladásból. Ez lehetett a fedezete a házánál végrehajtott felújításoknak. A kissé jellegtelen külsejű, sokszor leredőnyözött épület a gondoskodás jeleit mutatja: felújított kémények, lábazat, új eresz, az udvari melléképület pedig a rendkívül aprólékosan gondozott kerthez képest is feltűnően csinos külsőt kapott. Szomszédai is arról számoltak be, hogy a zárkózottan élő, kevés emberrel kapcsolatot tartó nő nagyon sok időt töltött környezetének gondozásával. Lehet, hogy ez alapján hitte a tettes, lenne mit keresnie a házban.

Az eddigi információk alapján egy hét is eltelhetett a gyilkosság és a holttest felfedezése között. Mint beszámoltunk róla, a szomszédok értesítették a rendőrséget, mert napok óta nem látták az idős nőt, a lakásból bűz áradt, az utcáról is látható bejárati ajtó pedig be volt törve.

A gyanúsított előzetes letartóztatásról legkésőbb a hét végén dönthet a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!