Zalaegerszeg

2014.07.30. 10:28

Eljött a Virágos Magyarországért zsűrije Zalaegerszegre

Zalaegerszeg - Ismét részt vesz Zalaegerszeg a Virágos Magyarországért versenyben. A zsűri szerdán járta végig a települést.

Szabó Judit

A két évtizedes múltra visszatekintő Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyre idén 263 település jelentkezett az ország minden részéből. Zala megyéből 15 város és község vállalta, hogy szakmai zsűri elé tárja a vonzó településkép kialakítása, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása, valamint a környezet védelme érdekében tett intézkedéseinek eddigi eredményét.

 

A települések méreteitől függően több kategóriában meghirdetett versenyre Zalaegerszeg már sokadszor jelentkezett. Szerdán a városházán fogadták a regionális (szombathelyi, nagykanizsai és hévízi szakemberekből álló) zsűrit, amelynek tagjai először egy hivatali találkozón, majd a várost bejárva értékelték a látottakat és hallottakat.

Balaicz Zoltán alpolgármester mellett Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, valamint a polgármesteri hivatal szakemberei adtak tájékoztatást a zsűrinek Zalaegerszeg virágosításáról, a fasorok megújításáról, a belváros fejlesztéséről, az ökováros program elemeiről, a közösségi és intézményi zöld akciókról, az illegális hulladéklerakók felszámolásáról és számos más, a versenykiírásban megjelölt témáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!