Zalaegerszeg

2017.03.16. 14:51

Erdei élménybázis - fiatalok az alsóerdei fejlesztésekről

Zalaegerszeg - Az Alsóerdőt érintő fejlesztésekről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a napközis tábor területén Deák Milán, a Fidelitas elnöke, valamint Dén Dániel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke.

Magyar Hajnalka

Dén Dániel hangsúlyozta, a fiatalok szeretnék, ha az egyéb nagyszabású fejlesztések között az alsóerdei kalandpark és sportcentrum ügye sem homályosulna el. Fontosnak tartják e komplexum létrejöttét, hiszen Zalaegerszeg fő vonzereje elsősorban nem az épített örökségben, hanem a természeti környezetben ragadható meg. Az AquaCityvel és a tervezett gébárti fejlesztésekkel együtt az alsóerdei kalandpark már olyan programcsomagot kínálna a fiatalok és a családok számára, ami akár egy hosszú hétvégére is a megyeszékhelyen tudná marasztalni őket.

Dén Dániel és Deák Milán a leendő sportcentrum területén tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Katona Tibor

Deák Milán a konkrét tervek közt megemlítette a bob- és a drótkötélpálya élményelemét, valamint a volt napközis tábor területén megvalósuló sportcentrum - futó- és görkorcsolya-pálya, bicikliút, KRESZ-pálya - fontosságát. Elmondta, kezdeményezik a városvezetésnél, hogy mindezen szolgáltatásokon belül legyenek ingyenesen igénybe vehető elemek is, a fizetős attrakciókat pedig kedvezménnyel élvezhessék a helybéliek. Mivel e fejlesztések zöld környezetben valósulnának meg, szorgalmazta az állat és növényvilágot megkímélő megoldások prioritását.

Utaltak rá, hogy a Modern Városok Program mellett a TOP program ugyancsak ígéretes forrásul kínálkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!