Zalaegerszeg

2016.10.28. 18:45

Érett tök kell a lámpáshoz

Zalaegerszeg - Halottak napja közeledtével számos helyen kínáltak lehetőséget a családoknak töklámpás faragására.

Magyar Hajnalka

A zalaegerszegi Dísz téren hagyományteremtő céllal szervezett tökfaragó délutánt pénteken a Keresztury VMK. A vállalkozó kedvű gyerekek szakértő segítséget kaptak.

- Faragni csak érett tököt érdemes, az nagyon sokáig megmarad - avat be Nagy Béla Király Zsiga-díjas fafaragó, Népi Iparművész. - Minél keményebb, annál érettebb, akkor jó, ha nem megy bele a köröm. A gyerekek felügyelet mellett bánnak a késsel, nem érdemes kivenni a kezükből, meg kell tanulniuk óvatosan használni. Úgyis olyan kevés szerszámmal bánnak...

Az Adyba járó Vas Regina és a zrínyis Simon Virág Boróka egyaránt élvezte a tökfaragó délutánt a zalaegerszegi Dísz téren, ahol első alkalommal szervezte meg Töklámpás című programját a Keresztury VMK

Fotó: Katona Tibor

 

Borsos Ferencné unokájával, Simon Virág Borókával érkezett, aki szellemkastélyt farag a termésből, míg volt osztálytársa, Vas Regina marad a klasszikus tökfejnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!