Zalaegerszeg

2015.05.27. 19:05

Exportlehetőségek: együttműködés magyarok és oroszok között

Zalaegerszeg - Exportlehetőségek és kihívások az Orosz Föderációban és a FÁK régióban - ezzel a címmel tartott előadásokkal egybekötött üzleti fórumot csütörtökön Zalaegerszeg dísztermében a FÁK Üzleti Klub és a zalaegerszegi önkormányzat.

Varga Lívia

Mint dr. Háry András főszervező elmondta: Zalaegerszeg számára fontos, hogy aktív diplomáciai kapcsolatot építsen ki a meghatározó gazdasági relációkkal, s ez a program felvillantotta azokat a lehetőségeket, amelyek mentén a zalaegerszegi vállalkozások be tudnak kapcsolódni a FÁK-piacok felé irányuló gazdasági folyamatokba.

A fórumon elsőként Balaicz Zoltán polgármester beszélt Zalaegerszegről és térségéről, majd Gyabronka Tibor, az üzleti klub elnöke az Orosz Föderációba és a FÁK térségbe irányuló exportunkról tájékoztatta a programon részt vevő vállalkozásokat és gazdaságfejlesztést támogató szervezeteket. Szó volt még a magyar és orosz vállalkozások együttműködési lehetőségeiről és az exportfinanszírozásról is.

Mint dr. Háry András elmondta: az előadásokat követő konzultáció tapasztalatai alapján nyolc-tíz olyan szál van, amely mentén megvalósulhat az együttműködés, s konkrét üzleti kapcsolatok jöhetnek létre. Erre egyebek mellett jó alapot ad a megyeszékhely Szurguttal való testvérvárosi kapcsolata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!