Zalaegerszeg

2017.02.15. 16:35

EZE: sötétebb a város - reagálás az egerszegi közgyűlés napirendjeire

Zalaegerszeg - A legutóbbi közgyűlés témáihoz szólt hozzá szerdai sajtótájékoztatóján dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke.

Magyar Hajnalka

A rekordösszegű, 24,7 milliárdos költségvetésről szólva elmondta, a jól szerkesztett tervezet biztosítja a város stabil működtetését, ám sok áthúzódó tételt tartalmaz, mely beruházások nagy része idén sem fog lezárulni. Ha mindezen fejlesztési pénzeket leszámítjuk, gyakorlatilag egy átlagos, 14 milliárd forint körüli költségvetést kapunk eredményül.

Kiemelte, az uniós források nélkül nem volna biztosított a város megfelelő fejlődése, hiszen az andráshidai óvoda kivételével 100 százalékban uniós támogatásokból valósulnak meg a fejlesztések. Ugyanakkor kevésnek tartja a 9 milliós általános tartalékot, ennek mértéke arról üzen, hogy a városnak nincs tényleges mozgástere.

Dr. Kocsis Gyula a napirendek kapcsán felvetette még: rendezni kellene a MOGIM földtulajdoni jogát; javítani szükséges a Landorhegyi út 21. alatti posta szolgáltatási színvonalát; támogatni kellene a város 18 regisztrált idősklubját; s nagyobb összeget kellene fordítani infrastrukturális beruházásokra.

Kitért a megyeszékhelyi közvilágítás néhány éve lezajlott, 1,1 milliárdos fejlesztésére is. Mint elmondta, a végeredmény elmaradt a várakozásoktól. A láthatóság csökkent, a város sötétebb, s a remélt 50 milliós megtakarításnak csak a fele teljesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!