Zalaegerszeg

2015.07.16. 19:58

Fókuszban a turizmus - Imázskutatás készült a megyeszékhelyen

Zalaegerszeg - Az egerszegiek szeretik városukat, kötődnek hozzá, és természeti adottságaira a legbüszkébbek. A turisták pedig a nyugalmat, a színvonalas vendéglőket és a helyiek vendégszeretetét emelték ki a megyeszékhellyel kapcsolatban.

Varga Lívia

Ez derül ki a Pannon Egyetem Turisztikai Intézetének átfogó felméréséből, amely során több mint ezerötszázan nyilvánítottak véleményt, mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester, aki a városi imázskutatás eredményeinek ismertetése mellett bemutatta Zalaegerszeg új turisztikai weblapját. (

- A közgyűlés által egyhangúlag elfogadott polgármesteri programnak fontos eleme volt a város idegenforgalmi koncepciójának meg-újítása a helyi turisztikai szakemberek, civil szervezetek, egyesületek bevonásával - fogalmazott Balaicz Zoltán, aki úgy véli: az AquaCity erősségeinek megőrzése mellett vissza kell térni a zalai hagyományokhoz, a göcseji értékekhez és a helyi gasztronómiához. Nem gondoljuk azonban, hogy nálunk van a bölcsek köve, ezért a Tourinform irodával, a sport és turizmus kft.-vel és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesülettel egyeztetve átfogó elemzést készíttettünk a város idegenforgalmának jelenlegi helyzetéről és a lehetséges kitörési pontokról.

Az imázskutatást a Pannon Egyetem Turisztikai Intézete végezte. A szakemberek 549 zalaegerszegit és 1047 turistát kérdeztek meg egy internetes kérdőív segítségével, egyebek mellett kötődésükről, élményeikről, utazási szokásaikról, továbbá 35 szakértői interjút készítettek helyi és nem helyi döntéshozókkal, piaci szereplőkkel, ismertette a polgármester.

Séta a városban. Az új weboldalon egy körpanorámás fotósorozat révén akár virtuálisan is bejárhatjuk Zalaegerszeget Fotó: Katona Tibor

Pereszteginé Szabó Júlia, a Tourinform iroda vezetője a felmérés eredményei kapcsán azt hangsúlyozta, az idegenforgalmi koncepció kialakítása során nem elég csak Zalaegerszegben gondolkodni, a környéket is be kell vonni, megszólítva a kerékpáros turistákat és a fiatal baráti társaságokat. Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője pedig a közös marketing fontosságát hangsúlyozta. (Az imázskutatás eredményeit a későbbiekben részletesen is bemutatjuk majd.)

A kutatással párhuzamosan megújult a város turisztikai honlapja. A www.zalaegerszegturizmus.hu címen elérhető oldalon a programok, látnivalók mellett fent vannak a szállás- és vendéglátóhelyek is, sőt, egy körpanorámás fotósorozat révén akár virtuálisan is bejárhatjuk Zalaegerszeget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!