Zalaegerszeg

2016.06.27. 17:50

Generációk kézfogása a színpadon

Zalaegerszeg - A besenyői városrészben hagyományos rendezvénynek számít a nagyszülők, unokák találkozója - vasárnap délután negyedik alkalommal népesült be ennek apropóján a közösségi ház.

Fincza Zsuzsa

Természetesen a szülők és a dédmamák sem maradtak otthon.

- Idestova 15 éve, hogy Bíró Lászlóval, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének vezetőjével kitaláltuk, hogy összehozzuk és egy színpadra állítjuk a nagyszülőket az unokákkal. Generációk kézfogása címmel a Társadalmi Egyesülések megyei szövetségének égisze alatt tömegeket vonzott a rendezvény. Ami nem véletlen, hiszen ami a tudósoknak csupán a hat nemzedék, a Veterán, a Baby Boomer, az X, az Y, a Z és az Alfa generáció, az nekünk déd- és nagyszülő, apa, anya, gyerekek, unokák, dédunokák - magyarul a család - elevenítette fel a kezdeteket Horváth Miklós, a TESZ zalai vezetője, a Besenyő a 2000-es Években Alapítvány elnöke.

Nagy sikert aratott a találkozón a nagymamák és az unokák által előadott közös produkció (Fotó: Fincza Zsuzsa)

- Nagyon tetszett az ötlet, ezért úgy döntöttünk, mi is megrendezzük a családok találkozóját - tette hozzá Bérces Tivadarné, a besenyői nyugdíjasklub vezetője. - Az unokák egy kicsit más oldalukról is megismerik a mamát és a papát, mi pedig a színpadra bátorkodó csemetéinkben már látjuk a leendő orvosokat, tanárokat, mérnököket, ügyes kezű szakembereket, az anyákat és az apákat.

- A városi önkormányzat által a közelmúltban kidolgozott idősügyi koncepció csupán üres papírlap maradna a megvalósításában lelkesen dolgozó nyugdíjasklubok nélkül - szögezte le Gecse Péter, a megyeszékhely alpolgármestere. - Zalaegerszeg szerencsés helyzetben van, hiszen a városrészeiben olyan aktív szenior közösségek ténykednek, mint Zalabesenyőn, ahol a szépkorúak kötelességüknek érzik megadni a lehetőséget az ifjabb generációnak és átadni számukra a tapasztalataikat.

A színpadon a példamutatást a besenyői nagymamák arany minősítésű Szivárvány Népdalköre kezdte, majd az unokák, közöttük Horváth Réka és Horváth Tamás, Rudovics Regő, Rajnics Bernát, Bödör Alexandra, Fitos Bendegúz, Varga Lara és Kiss Panna Vivien, Kocsis Cintia, Varga Gábor, Zuggó Anna mutatta be a produkcióját. Természetesen a csemeték közösen is pódiumra léptek a nagyszülőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!