Zalaegerszeg

2014.12.18. 14:10

Gimnazisták fogadtak örökbe jelképesen néhány négylábút

Zalaegerszeg - Amigó és Csöpi, Tappancs és Kevin új barátokra, sőt mondhatni, gazdákra lelt az elmúlt hét végén.

Arany Gábor

A zalaegerszegi Bogáncs állatmenhely négylábú lakóihoz a Kölcsey-gimnázium két osztályának kéttucatnyi diákja látogatott el. A kezdeményezés Molnár Katalintól, a 9. Nyf. osztályfőnökétől ered, aki úgy gondolta, megismerteti diákjait a menhelyi élettel, és egyben segít is a lakóknak a gyerekekkel. Sétáltatnak és névlegesen örökbe is fogadnak kutyákat. és rendszeresen látogatják majd őket. Az ötlethez csatlakoztak a 9. A. osztály tanulói is, aki Gyenese Viktória osztályfőnökkel érkeztek a Csilla dűlőbe.

Gyenese Viktória és Molnár Katalin osztályfőnökök (balról második, illetve harmadik) a diákokkal, valamint az „örökbe fogadott” Kevin, Tappancs, Csöpi és Amigo (balról jobbra). Rendszeresen látogatják majd őket, bíznak benne, hogy lesznek követőik. Fotó: Pezzetta Umberto

– A telepen most 120 kutya él, igyekszünk mindegyiket gazdához adni, de az idősebbeknek erre már kevés esélyük van. Ezért úgy gondoltuk, hogy a diákok ilyen kutyákról gondoskodhatnának – magyarázta el a kiválasztás szempontját, Scheibelhoffer Adél, az egerszegi menhely koordinátora. Így lett a hétéves Csöpi és a nála egy évvel fiatalabb Amigó a 9. Nyf., kutyája, míg a nyolcéves Kevin és a kilencesztendős Tappancs szombat óta 9.A. osztályosnak is érezheti magát. Természetesen nemcsak számukra hozott ajándéksétát a nap, mert a diákok rajtuk kívül még húsznál több négylábúval kutyagoltak. Remélhetőleg lesznek követőik és más osztályok is kedvet kapnak, mert ez az egyik cél, ahogy Molnár Katalin megfogalmazta.

A sétáltatásra egyébként bárkinek módja van, hétköznap munkaidőben szívesen fogadnak ilyen segítséget Bogáncsék. December 20-án, szombaton pedig megrendezik a kutyakarácsony elnevezésű nyílt napjukat. Fél tíztől 15 óráig fogadják a érdeklődőket: sétáltatókat, adományozókat, örökbe fogadókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!