Zalaegerszeg

2016.10.25. 12:39

Három nap horgászat

Zalaegerszeg - Három és fél mázsa uszonyos került a partra a múlt heti teszthorgászaton a Gébárti-tó vizéből. Az állományfelmérése nonstop 72 óráig tartott.

Arany Gábor

A Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetségének elnöke, Makovecz Tamás arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elmúlt hét végén, csütörtök 12 órától vasárnap 12 óráig tartották meg a hagyományos állományfelmérő horgászatot. A kettő fős csapatokat az időjárás is próbára tette. A horgászat első 40 órájában végig a kellemetlen esős idővel kellett megküzdeniük a csapatoknak, ráadásul éjszakai 3-4 Celsius fokos hőmérséklet mellett. A halak horogra csábítását tovább nehezítette, hogy a kopoltyúsok abban az időszakban a 4-8 méteres vízben, főleg a felső, oxigéndúsabb rétegekben tartózkodtak, ahogy ezt a halradarok jelezték. Ilyen körülmények és fogási esélyek mellett a csapatok dicséretesen kitartottak és az eredmény sem maradt el. Összesen 50 darab ponty, 3 csuka és 7 harcsa került horogra. Az összes fogás így elérte a 352 kilót, a kifogott halak mérlegelés és fényképezés után természetesen visszakerültek a tóba.

Hátsó sor balról jobbra: Busa Ferenc, Tuboly Béla, Zsömlye György, Lőrincz András, Simon Krisztián, Horváth Ferenc Henrik, Makovecz Tamás a szövetség elnöke, Molnár Marcell Első sor: Szabó Attila, Salamon Zoltán, Nagy Sándor, Horváth Patrik, Toplak Tibor halászati őr A képen a legtöbb halat fogó páros egyik tagja Molnár Marcell egy 10 kg feletti tőponttyal. Fotó: HZMSZ

A csapatok sorrendje a fogott mennyiség alapján:

1. helyen végzett: Molnár Marcell, Horváth Patrik - 115,6 kg, 2.: Simon Krisztián, Horváth Ferenc Henrik - 94,3 kg, 3.: Busa Ferenc, Szabó Attila - 62,8 kg Mint Makovecz Tamás közölte, a Gébárti-tóba az őszi haltelepítés november közepére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!