Zalaegerszeg

2016.01.28. 19:18

Hogyan jellemezhető matematikailag Darth Vader maszkja?

Zalaegerszeg – Matematika az informatikában, informatika a matematikában – ez volt a mottója az idei Koller Nándor matematika-informatika internetes versenynek, amelyet a Ganz Ábrahám Szakközépiskola rendezett meg általános iskolában tanuló felső tagozatos gyerekek részvételével.

Zalai Hírlap

Ezúttal nemcsak száraz matematikai, hanem az IKT eszközök használatát is megkívánó feladványok kerültek előtérbe, igazodva a kor igényeihez, tájékoztatta lapunkat a szervező intézmény.

A versenyre közel húsz tanuló jelentkezett a megye általános iskoláiból. Nekik három fordulóban több érdekes feladatot kellett megoldaniuk: matematikai és informatikai feladatokat tartalmazó tesztet töltöttek ki, majd egy számukra érdekes testet fényképeztek le és jellemezték azt matematikai vonatkozásokkal, a harmadik részben pedig Bolyai János és Bolyai Farkas életéről és munkásságáról készítettek prezentációt. (A tanulók kreativitását mutatja, hogy a második fordulóban az egyik versenyző Darth Vader maszkját, egy másik diák pedig a Rubik-kígyót választotta vizsgálata tárgyául.)


A szerdai ünnepélyes eredményhirdetésen Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója adta át a díjakat. Első helyezett lett Sepsi Csombor (Landorhegyi iskola, Zalaegerszeg), 2. Ekler-Szabó Botond Alexander (Életfa iskola, Keszthely), 3. Seregélyes Mihály (Mindszenty iskola, Zalaegerszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!