Zalaegerszeg

2016.04.12. 14:35

I. Zalaegerszegi Egyetemi Napok - Szakma és lazítás

Zalaegerszeg - Kedden, a közgazdász délután keretében hivatalosan is megnyitották az I. Zalaegerszegi Egyetemi Napokat.

Magyar Hajnalka

Az Infocentrum nagytermében zajló rendezvényen Lambertné Katona Mónika, a BGE Gazdálkodási Karának dékánja mondott köszöntőt, majd Vadvári Tibor alpolgármester méltatta a felsőoktatás stratégiai szerepét a megyeszékhelyen. Üdvözölte, hogy a rendezvény nevében is megújult, hiszen ez azt jelenti, hogy valamennyi Zalaegerszegen működő felsőoktatási intézmény egyetemi rangra került. Kitért rá, a város a Kampusz-projekt keretében felújításokat, fejlesztéseket tervez, ennek eredményeit a jelenlegi elsőévesek már élvezhetik is. A megnyitót követő közgazdász délután a sikerhez vezető utat helyezte fókuszba, ennek módjairól tartott előadást Bali György, a Kemény Dénes Vezetői Akadémia trénere, valamint Schäffer Beáta vezetői coach.

A harmadéves egészségügyi szervezők egyik csapata a bogrács körül. Soraikban többek közt Salamon Krisztina, Antolovics Máté, Endre Márton, Könczöl Viktória és Farkas Alexandra
Fotó: Pezzetta Umberto

Mindeközben az egészségügyi képzési központ udvarán már együtt főztek a három felsőoktatási intézmény - BGE Gazdálkodási Kar, PTE Egészségtudományi Kar, Pannon Egyetem Mechatronikai Képzés - hallgatói. Tizennyolc tűznél készültek az étkek, az egyszerű túrós csuszától a rafináltabb bográcsokig - tudjuk meg Lénárt Lili szervezőtől, a házigazda intézmény hallgatójától. Mindezen túl élő csocsó és egyéb szabadtéri mulatság kínálta magát, de betérhettek a fiatalok a Karrier jósdába is, ahol a sikeres munkahelykereséshez, karrierépítéshez kaphattak megszívlelendő tanácsokat, jósdai környezetben és hangulatban.


A ZEN programja már hétfőn megkezdődött, ekkor szakmai előadások hangzottak el több helyszínen. Az egészségügyisek egyebek mellett hallhattak a lovasterápiáról és a magánbiztosításokról, a BGE Gazdálkodási Kar pedig start up délutánt szervezett. Mindemellett véradásra is mód nyílt. A humor, a koncert és a buli sem hiányzott a kínálatból, s így lesz ez a folytatásban is. Szerdán focikupa és újabb főzőverseny indul a BGE kampuszán, s számos egyéb szabadtéri program kínál szórakozást. Délután jótékonysági futásra is benevezhetnek a vállalkozó kedvűek, részvételükkel a Zala Megyei Kórház onkológiai osztályát támogató Akarattal és Hittel Alapítványt segítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!