Zalaegerszeg

2016.07.04. 07:38

Idős nőt öltek meg Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Egyedül élő idős nő vált bűncselekmény áldozatává Zalaegerszeg olai városrészében, a szomszédoknak tűnt fel, hogy napok óta nem látták a 67 éves nőt.

Arany Gábor

A helyszínen járva az utcabeliek érdeklődésünkre elmondták, pedánsnak ismerték az idős nőt, aki meglehetősen zárkózottan élt, nem sok ismerőssel tartotta a kapcsolatot, kevesen voltak bejáratosak hozzá. Korábban egy utazási irodában dolgozott, nem ment férjhez, szülei halála óta pedig egyedül élt a családi házban.

Rendőrségi autó állt még hétfőn reggel is a háznál   (Fotó: Arany Gábor)

–  Az tűnt fel, hogy napok óta nem láttuk a kertjében dolgozni, pedig szinte minden idejét kint töltötte – mondta az egyik megszólított. Az átlagos kinézetű épület környezete mindig rendezett képet mutatott. Ezért keltett gyanút távolabbi szomszédjában is, hogy gondozatlanná vált a ház előtti zöld, pedig a nő az utcán is rendszeresen nyírta a füvet. Úgy gondolta, ha legközelebb összefut vele, szóvá is teszi, de erre már nem kerülhetett sor. Végül vasárnap ment át az egyik utcabelije, hogy körbenézzen, mi okból nem mutatkozik napok óta az idős nő. Az udvarba nem jutott be, az utcáról azonban rálátott a bejárati ajtóra, amin látszott a betörés nyoma, és már a házból jövő erőteljes bűz is árulkodott. Ekkor értesítették a rendőrséget.

Rendőrségi pecsét a betört bejárati ajtón (Fotó: Arany Gábor)

A történtekről a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Sznopek Veronika érdeklődésünkre közölte: a bűnügyi igazgatóságuk emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Vasárnap este órákban holtan találtak egy 67 éves nőt zalaegerszegi családi házában. A helyszíni és halottszemle adatai, valamint az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint az idős asszony bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók megkezdték az adatgyűjtést az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!