Zalaegerszeg

2016.09.27. 15:15

Idősek hónapja - vetélkedő, emléktúra, sportnap

Zalaegerszeg - Egy gondoskodó város minden generációra figyel, ezt igazolja a szerdán kezdődő idősek hónapja gazdag programsorozata is.

Magyar Hajnalka

A részletekről Balaicz Zoltán polgármester, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető és Hutnik Eszter idősügyi szakreferens tartott kedden sajtótájékoztatót a városházán. Balaicz Zoltán méltatta mindazon előzményeket, amelyek a megyeszékhely idősbarát hozzáállását bizonyítják, amit rangos díjak is visszaigazolnak. Meggyőződése, hogy ma is nagy szükség van e nemzedék tapasztalataira, életbölcsességére, aktivitására. Jelképes köszönetként szeptember 28-tól október 25-ig különösen sok program keresi az idősek kedvét. Ezek sorából Velkey Péter a szerdán esedékes amatőr művészeti vetélkedőt emelte ki, aminek a Keresztury VMK ad otthont. Ugyanitt tartják október 3-án az idősek világnapi rendezvényt meglepetés előadással, október 6-án pedig Boda László emléktúrát szerveznek, s e napon esedékes a Senior Akadémia második előadása is. Október 13-án sportvetélkedő várja a nyugdíjasokat a Petőfi-iskolában, 20-án pedig újabb foglalkozást tart a Senior Akadémia.

Minden évben egy kiemelt vendég is előadást tart, idén Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia zalaegerszegi születésű elnöke kapott meghívást az október 24-én, a hangversenyteremben zajló rendezvényre. Az idősek hónapja eseményeit a díszokleveles pedagógusok köszöntése zárja 25-én, ugyancsak a hangversenyteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!