Zalaegerszeg

2016.07.17. 07:20

Igazi uborkaszezon a piacon

Zalaegerszeg – Folytatjuk a piaci ármustránkat. A napokban ismét Zalaegerszegen néztük meg, milyen a felhozatal az idénygyümölcsökből és a zöldségekből.

Szabó Judit

Lapunkban már írtunk a magyar dinnye szezonjának kezdetéről, pénteken azonban a zalaegerszegi Vásárcsarnokban nem láttunk magyar görögdinnyét, az olasz áru kilóját az egyik standon 269 forintért kínálták. A sárgadinnye magyar áru, 400-500 forintért adják. Van, ahol kis kockákra vágva kóstolót is elénk tesznek, így nem veszünk zsákbamacskát.

Eljött a sárgabarack befőzési szezonja, a választék nagy volt ebből a gyümölcsből, de a minőség változó, jó alaposan körül kell nézni, hogy valóban érett, lekvárnak való kerüljön a kosarunkba. Őszibarackból is sokfélét kínálnak, már egészen olcsón is. A legdrágább a különleges alakú fügebarack, aminek most indul a szezonja, 890 forintot kellett fizetni érte pénteken. Újdonság, hogy megjelent a nyári alma (kilogrammonként 350 forintért), valamint a szilva (a nagyobb szeműek kilónként 480 forintért voltak kitéve), valamint a ringló (az egyik árusnál 290 forintért).

A puhababot kis kiszerelésben adják, most kezd teremni, egy 20 dekás csomag 500 forintba kerül.

Csemegekukoricából a szebbekért 150 forintot kérnek, de 50 forintos darabáron is láttunk, aminek a minősége azonban jelentősen elmaradt a drágábbakétól, legalábbis ránézésre.

Fűszenövényekhez továbbra is olcsón hozzájuthatunk, s itt az igazi uborkaszezon: már 150-200 forinttól kapható a zöldség. A paradicsom és a  paprika választéka sokkal nagyobb, mint az élelmiszerüzletekben, ugyanakkor az árak széles skálán mozognak. Ami az arra érzékeny vásárlót bosszanthatja: az árak kiírásával több esetben adósak maradnak az árusok.

Címkék#piac#uborka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!