Zalaegerszeg

2016.09.16. 13:22

Jövő héten indul a Senior Akadémia

A szépkorúak újra iskolapadba ülhetnek a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi kara és a megyeszékhely önkormányzata támogatása jóvoltából.

Arany Horváth Zsuzsa

Sikeres tanévet zárt az úgynevezett Senior Akadémia tavasszal, tegnap ennek jegyében tájékoztatott az őszi szemeszterről Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ dékánja, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, az Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere.

Az 55. életévüket betöltöttek szeptember 20-án, kedden iratkozhatnak be a BGE egerszegi karán az őszi kurzusra, a részvétel ingyenes, de beiratkozáshoz között. Erre az első előadás idején, szeptember 22-én is mód lesz, amikor a Boldogság és élmények tárgykört járják körül a senior hallgatók neves sportolókkal és előadókkal.

A továbbiakban a reklám és a fogyasztóvédelem, a gyászfeldolgozás, az önkéntesség és közösségépítés, az időskori egészségmegőrzés, valamint a helyi értékek és a szülőföldhöz való kötődés kerül majd terítékre egészen december elsejéig. A következő félév tematikáját pedig már a szépkorú diákokkal együtt alakítja ki az egyetemi kar, amely valódi felsőoktatási miliőben nyújt a korosztály számára fontos ismeretanyagot.

A zalai közösség pedig számít az idősek tapasztalataira, aktív közreműködésükre közös ügyeink alakításában, mondta egybehangzóan Pácsonyi Imre és Balaicz Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!