Zalaegerszeg

2016.10.18. 18:20

Jubileumot ünnepeltek az oviban

Zalaegerszeg - Ünnepeltek kedden a ságodi óvodában; az intézmény 25 éve nyitotta meg kapuit a megyeszékhely 1200 lakosú városrészében.

Arany Gábor

A hivatalosan Zalaegerszegi Belvárosi 1. számú Óvoda Kis Utcai Óvoda 13. csoportja néven szereplő gyermekkert ma 19 apróságot fogad a városrészből és a környező falvakból - árulta el az intézményvezető, Horváthné Ambrus Marianna. Korábban Ságodban nem működött kisdedóvó, ám a településrész a rendszerváltás körüli években népszerűvé lett.

Esernyős tánc: a jubileumi műsorban felléptek az óvodások is Fotó: Katona Tibor

Fiatal családok is költöztek ide, és a megnövekedett gyereklétszámra tekintettel az önkormányzat döntött az óvoda megnyitásáról, amire 1991-ben került sor. A régi iskola épületét lakhatták be.

Az ünnepség az óvodások műsorával kezdődött, majd Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt. Mint kiemelte, az itt lakók úgy érezhetik magukat egerszegieknek, hogy közben nem feledkeznek meg a hagyományokról és kötődnek lakóhelyükhöz is. E kettős identitás kialakításában, megőrzésében meghatározó szerep jut az óvodának is.

A jubileumhoz kapcsolódóan péntekig minden nap programokat tartanak az óvodában, a közösségi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!