Zalaegerszeg

2017.06.23. 11:48

Kampánytúra a szülés/születés jó minőségéért

ZALAEGERSZEG - Hétfőtől egyhetes, túrával egybekötött kampány népszerűsíti megyénkben a szülés/születés jó minőségét és a baba- és anyabarát szülészeti ellátást.

Magyar Hajnalka

A sétát, ami Zalában mintegy 150-160 kilométer megtételét jelenti, negyedik alkalommal indítják el az ELTE perinatális szaktanácsadói szakának oktatói és volt hallgatói.

Minden évben más megye a helyszín, idén Zalára esett a választás. A program hétfőn reggel Nagykanizsán indul, a Kanizsai Dorottya Kórház szülészetén tett látogatással, majd 9.30-tól az Erzsébet téren lesz flashmob, a Swans Balett- és Tánciskola növendékeinek közreműködésével. A figyelemfelhívó séta résztvevői gyalogszerrel indulnak tovább, s Bázakerettye és Szentkozmadombja érintésével szerdán megérkeznek Zalaegerszegre. A megyeszékhelyen a séta helyi  támogatója,  a Korán érkeztem Közhasznú Egyesület szervezésében 18 órától fórumra várják az érdeklődőket a BGE kollégiumának tükörtermébe, ahol a szülés/születés körülményeinek, minőségének messzeható következményeiről esik majd szó.

Csütörtökön reggel a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba látogat a szakemberekből álló csapat, ahol a nőgyógyászati, újszülött és koraszülött osztályra látogatnak el,  majd Zalaistvánd és Kehidakustány érintésével szombaton Hévízre érnek. Ott 18 órakor az anya-gyermek kapcsolatról és a testvérkérdésről hangzik el előadás a Hotel  Európa Fitben. A túra  vasárnap, Keszthelyre érve  zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!