Zalaegerszeg

2016.09.05. 19:50

Képzés és piaci igények

Információk a felsőoktatási intézményekről és a vállalatokról

Horváth A. Attila

A megyeszékhelyi felsőoktatási képzésekről és a vállalati partnerek kínálatáról tájékozódhattak a hét végi fesztivál látogatói a Student Sziget elnevezésű új kezdeményezés standjánál.

A Student Szigeten pénteken este rendezett sajtónyilvános fogadásra a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ részéről Szijártó Zsolt ügyvezető és Kovács Károly kommunikációs vezető invitálta a helyi duális és hagyományos felsőoktatási képzések támogatóit, az intézmények, vállalatok képviselőit. Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében a gazdaság 3 százalékos növekedését és a folyamatosan javuló foglalkoztatási adatokat emelte ki, valamint hangsúlyozta, hogy továbbra is fontos feladatának tartja a munkahelyteremtés elősegítését.

Az idén közel 20 százalékkal nőtt a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekbe felvett hallgatók létszáma, ismertette Balaicz Zoltán polgármester. Elismerően szólt a helyi intézmények fejlődéséről, s mint mondta, azt várják tőlük, hogy a munkaerőigényt ki tudják elégíteni. Lambertné Katona Mónika, a BGE Gazdálkodási Karának dékánja arról számolt be, hogy a kar szellemiségét az innováció fogalmával lehet a leginkább jellemezni, a PTE Egészségtudományi Karának adjunktusa, Császárné dr. Gombos Gabriella pedig az általuk szervezett egészségnapokra, cégeknek kínált programokra is felhívta a figyelmet.

A Pannon Egyetem által szervezett zalaegerszegi műszaki képzésről Koronczi Adrienn operatív vezető szólt. Felidézte, hogy a városban másfél évtizedes hagyománya van már a mérnökképzésnek. A cél a képzés és a piaci igények összehangolása, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!