A beruházás költségeinek 85 százalékát pályázati forrásból remélik

Kerékpárral a Gébárti-tó körül

2009. július 31., 08:29 szerző: Szabó Judit
Zalaegerszeg - Kerékpárutat építene a Gébárti-tó köré az önkormányzat, a Kézművesek Háza oldalán pedig biciklikölcsönző, vendéglátóhely és színpad épülne - talán pályázati támogatással.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

A Gébárti-tó környékének fejlesztésére számos elképzelés megfogalmazódott már, ez is jelzi, hogy a pihenőhely kínálta lehetőségeket még nem sikerült kiaknázni. Szinte folyamatosan napirenden van a tóstrand régi kiszolgáló létesítményeinek cseréje, hisz jogos igény a leromlott állapotú öltözők és zuhanyzók kiváltása. Erre, sőt, egy vízi színpad létesítésére is készültek tervek, de a valóra váltásuk évek óta várat magára, mert eddig sem a strand üzemeltetőjének, sem az önkormányzatnak nem volt rá pénze.

látványterv: kerékpárral a Gébárti-tó körül
Látványterv: Pelényi Gyula

Felmerült az elmúlt években olyan ötlet is, hogy magántőkéből extrémsport-központot alakítanak ki a tónál, s jetskizni lehet majd a vízen, de az önkormányzat nem járult hozzá a beruházáshoz.

A városvezetés most abban gondolkodik, hogy körbebiciklizhetővé teszi a tavat, s a déli oldalán, a Kézművesek Háza közelében kezd fejlesztésekbe - tudtuk meg Bertók Sándor főépítésztől és Henics Attila területfejlesztési és pályázati csoportvezetőtől.

- A Kézművesek Háza közelében kialakítanánk egy kerékpáros turizmust kiszolgáló központot. Szerviz és biciklikölcsönző kapna itt helyet, valamint vendéglátó és kereskedelmi egység, de az épületet a horgászegyesület is használhatná. Készülne még egy színpad, többek között a Kézművesek Háza rendezvényei számára - említette Bertók Sándor.

- A tó körül 3-4 kilométer hosszú kerékpárút építését tervezzük úgy, hogy a nyugati ág végén fahídon lehetne átkelni. A sétányt átalakítanánk és továbbépítenénk, hogy a Kézművesek Házától a tavat megkerülve a kemping széléig el lehessen jutni kerékpárral. A bicikliút innét meglévő önkormányzati úton folytatódna. A szakasz a későbbiekben kiépülő Zala-völgyi kerékpárúthoz csatlakozna, annak pihenőhelye is lehetne - vázolta Henics Attila.

Szabó Judit

2009. július 31., 08:29 szerző: Szabó Judit

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...