Zalaegerszeg

2016.01.26. 17:17

Keresztury Dezső ritkábban mondott versei is elhangzottak a szavalógálán

Zalaegerszeg - Középiskolás diákok idézték fel kedden Keresztury Dezső verseit a költő előtt tisztelgő szavalógálán.

Magyar Hajnalka

A programot 9. alkalommal rendezte meg a Keresztury Irodalmi Kör a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Idén 14 diák jelentkezett, legtöbben az Ady gimnáziumból, de a Kölcsey, a Mindszenty, a Zrínyi, a Deák és a Báthory iskola is képviseltette magát.

Néhányan a szavalók közül: Szatmári Petra (Deák iskola), Nagy Barnabás (Zrínyi), Viosz Boglárka (Ady), Gál Krisztián (Báthory) és Szabó Angelika (Ady iskola)
Fotó: Katona Tibor

A kultúra napi program kezdetén dr. Gyimesi Endre, a Keresztury Emlékbizottság elnöke mondott köszöntőt, közreműködött Kunhegyi Eszter, a zeneiskola növendéke. Mint Tóth Judit, a könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, idén örvendetesen sokszínű volt a merítés, a diákok a ritkábban elhangzó művek közül is válogattak.

A fellépők produkcióját ajándék CD-vel köszönték meg, a korongon Keresztury Dezső szavalja saját költeményeit, illetve Gábor Miklós hangján is felcsendül több opus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!