Zalaegerszeg

2013.06.01. 16:53

Ezúttal a helyes táplálkozásról szólt a koraszülött piknik

Zalaegerszeg - Az egészséges táplálkozás volt a témája a III. Koraszülött PIC-nik című programnak, amelyet a falumúzeumban rendezett szombaton a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány.

Horváth A. Attila

Akárcsak az előző alkalmakkor, ezúttal is a Zala Megyei Kórház gyermekintenzív részlegén egykor kezelt gyerekeket és szüleiket várták a találkozóra. A program a rossz idő ellenére sokakat vonzott, több mint 1500-an jelezték részvételüket.

Dr. Gárdos Lászlótól, a kórház gyermekosztályát vezető főorvostól megtudtuk: azért a táplálkozást választották témaként, mert a koraszülött gyerekek szülei általában fogékonyabbak az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókra. Az organikus főzés fortélyairól Borbás Mária tartott bemutatót, a falumúzeum portáin pedig a friss és adalékmentes alapanyagokat, ételeket népszerűsítették a meghívott őstermelők (nonprofit rendezvény lévén ingyenesen lehetett kóstolni a finomságokból). A gyerekeket játékos feladatokkal mozgatták meg, emellett a civilizációs ártalmakat és a helytelen táplálkozás következményeit is szemléltették a szervezők, akiknek több mint 70 önkéntes segített. Mint megtudtuk, az organikus főzés lényege az, hogy a környezetünkben lévő, biztos forrásból származó alapanyagokból készülnek az ételek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!