Zalaegerszeg

2015.05.12. 13:13

Kuseli cserediák program, az egészség jegyében Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Csalános tökmagos juhtúró és erdeigyümölcs-turmix is került az asztalra a Báthory Szakképző Iskola tegnapi bemutatóján, amely az egészséges étkezést propagálta.

Szabó Judit

A kóstolást övező csevegésbe német és angol szó egyaránt vegyült a magyar mellé. Kuseli cserediákokkal közösen készült ugyanis a sok friss zöldséget, könnyű öntetet, mártogatóst felvonultató egészséges partiasztal, amire az iskola fűszerkertjében megtermelt növényekből is bőven került.

- Bő másfél éve működünk már együtt a Comenius program égisze alatt a kuseli szakképző iskolával - avat be Pusztai Zsuzsanna, a Báthory-iskola németnyelv-tanára, az idegennyelvi munkaközösség vezetője. - Célunk, hogy a gyerekek felfedezzék, minként lehet a 21. századi pörgést ötvözni egészséges életmóddal. Sok minden történt már ennek érdekében, tavaly a mozgás került a közös törekvések középpontjába, idén pedig a lassú, egészséges étkezés a fő témánk. A diákok ennek jegyében több nyelvű szakácskönyvet állítottak össze, a most megvalósult receptek is abból merítettek. A szakácskönyv Kuselben is hozzáférhető, s terveink szerint eljuttatjuk a többi egerszegi középiskolába is. Mindehhez diákcsere program társul, nemrég tértek haza növendékeink Németországból.

Neuhold Nikoletta, Diana Decker, Lukas Trumm, Tóth Evelin Benita és Miszori Bence a kínálattal.  Fotó: Katona Tibor

Ennek viszonzásaként érkezett május 8-án a 11 diák és három pedagógus Kuselből, Zalaegerszeg németországi testvérvárosából, hogy a hét végéig az egerszegiek vendégszeretetét élvezze. A két város közötti diákcserének ez immár a 30. állomása, a gyökerek egészen 1985-ig nyúlnak vissza. A Báthory négy éve csatlakozott a nyelvtanulást is nagyban segítő együttműködéshez. A kuseli csoportot tegnap délután Gecse Péter alpolgármester fogadta a városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!