Zalaegerszeg

2015.09.01. 13:14

Lemondott a dékán

Dr. Bencsik Andrea a BGF Gazdálkodási Kar most objektív okokból leköszönő dékánja a döntésről az alábbi sorokkal tájékoztatta szerkesztőségünket.

Arany Horváth Zsuzsa

Aki a pozíció betöltésétől követte a híradásokat, tudja, párhuzamos munkavégzésben 10 éve a szlovákiai Selye János Egyetemen is professzor vagyok, és a gazdasági-menedzsment képzésüket garantálom. Az egyetem szlovák állami intézmény, de az egyetlen magyar nyelvű képzést adó az országban, működését a szlovák törvények határozzák meg. Az egyetem létjogosultságát hasonlóan a hazai rendszerhez, az akkreditáció igazolja. Az egyetem ez év elején nyújtotta be írásos dokumentumait, melynek következtében szeptembertől kezdődik az intézményi helyi vizsgálat. A nyáron derült fény arra, hogy a szlovák törvények szerint, aki bármilyen képzés mögött garantáló személyként szerepel, nem tölthet be sehol máshol vezetői pozíciót. Ez azt jelenti, hogy összeférhetetlenség alakult ki a két intézményben betöltött funkcióm tekintetében. Választanom kellett, melyikről mondok le.

Prof.dr. habil Bencsik Andrea márciustól vezette az egerszegi intézményt. Fotó: archív

Dr. Bencsik Andrea ezért mondott le a zalaegerszegi dékáni pozíciójáról. Ennek értelmében szeptember 1-től Lambertné Katona Mónika kapott megbízást a főiskola rektorától a tisztség betöltésére.

Nehéz szívvel, de hálával mondok köszönetet a város, az olvasói közösség, a szakmai és vállalati kapcsolatokon keresztül mindenkinek, aki a munkám során támogatott. Köszönöm a befogadást, az elfogadást, a sok-sok segítséget, az együttműködést, és kérem, hogy támogassák a jövőben is az intézményt. Azok a kollégák, akik hihetetlen lelkesedéssel, elkötelezettséggel és szeretettel, hittel és kreativitással teszik a mindennapi munkájukat a karon, minden elismerést és támogatást megérdemelnek. Őszintén mondom, hogy ez a kis közösség, akik között az összetartás, az egymásra figyelés és közös célokért való munka domináns, elképzelhetetlen erőt képvisel szakmailag és emberileg egyaránt, ha lehetőséget kapnak, bármire képesek! Köszönöm minden támogatónknak, magánembernek, vállalatnak és intézménynek a figyelmet és segítséget, és ami az én további lehetőségeimből telik, továbbra is segíteni, támogatni fogom a kart. - írta az egyetemi professzor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!