Zalaegerszeg

2017.04.19. 18:43

Lezajlott a huszonnyolcadik Zrínyi Ilona matematikaverseny

Zalaegerszeg - Régen jutottak be ilyen sokan Zala megyéből a Zrínyi matematikaverseny országos döntőjébe, és ott sem vallottak szégyent.

Arany Gábor

Így számolt be az idei, huszonnyolcadik Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjéről a megméretés koordinátora, Pajor László, az egerszegi Dózsa iskola tanára. A húsvét előtti napokban Debrecenben lezajlott döntőbe 717 diák kapott meghívást a megyei fordulók eredményei alapján, köztük 21 volt a zalai nebuló. Az országos döntőn az általános iskolások közül az 1-20. helyezettek, míg a gimnazisták közül az 1-10. helyezettek vehettek át jutalmat.

Megyénkből a legjobb eredményt a 2. osztályosok érték el, mindhárman az első tíz között végeztek. Közülük a legjobban a nagykanizsai Hevesi Sándor Iskola tanulója, Ferencz Adrienn szerepelt, aki 3. helyezést ért el. Felkészítője Balázs-Anger Judit volt. Azonos pontszámmal a 4. helyen végzett a szintén kanizsai diák, Göntér Jenni Lizandra (Bolyai iskola) a hévízi Bálint Orsolya (Illyés iskola) pedig a 7. helyen zárt. Az általános iskolások közül még a kanizsai Batthyány gimnázium 5. osztályosa, Dancsák Dénes végzett a 12. helyen.

A gimnazisták közül ketten vehettek át jutalmat: a 11. osztályosoknál a batthyányis Busa Máté az 5. helyet szerezte meg, míg a 12. osztályosoknál a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium tanulója, Németh Gábor végzett a díjat érő 10. helyen a mezőnyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!