Zalaegerszeg

2014.04.24. 16:25

Lezárás, átépítés: a Tüttössy zsákutca lesz és kétirányú

Zalaegerszeg - Hétfőn lezárják a Tüttössy utcát, majd kétirányúvá alakítják. Ez a feltétele annak, hogy később átépíthessék a Dísz teret a terveknek megfelelően.

Szabó Judit

A zalaegerszegi belváros-rehabilitációs program a Dísz tér átalakításával folytatódik, amint lezajlik a kivitelezés közbeszerzése. A felújítással együtt megváltozik a forgalmi rend, a tér déli oldalán megszűnik a gépjármű közlekedés. Aki tehát bekanyarodik a Petőfi utcáról a Tüttössy utcába, csak ugyanott juthat ki, nem hajthat a Kossuth utcára a Dísz tér déli oldalán át.

Szak Tibor, a polgármesteri hivatal útépítési szakreferense elmondta, hogy ma adják át a munkaterületet a zsákutcává alakuló Tüttössy utcában, s hétfőn megkezdődik a kivitelezés. A bruttó 16,5 millió forintos munkára a Szkendó Kft. kapott megbízást a várostól.

- Az utat kiszélesítik, hogy lehetővé tegyék a kétirányú közlekedést. A Tüttössy utca Tudomány és Technika Háza felőli részén kialakítanak egy körfordulót, mert onnét már nem lehet tovább menni gépjárművel. Az utca keleti oldalán lévő ferde parkolók helyén merőlegeseket építenek ki - részletezte a beruházást Szak Tibor, hozzátéve, hogy a keleti oldalon a járdát is átépítik, térkövessé alakítják.

Az önkormányzat kéri: hétfő reggelig minden járművet vigyenek el a tulajdonosok az utcából (Fotó: Pezzetta Umberto)

 

Az utca nyugati oldalán tilos lesz a parkolás. Ez most sem megengedett, mert tűzoltási területről van szó, de a szabályt sokan megszegik. A jövőben szigorúan ellenőrzik majd az előírások betartását, jelezte a polgármesteri hivatal munkatársa.

A kivitelezés idejére teljesen lezárják a Tüttössy utcát, gépjárművel behajtani és parkolni sem lehet április 28-tól, hétfőtől várhatóan június 13-ig. A mentő és a tűzoltó, valamint az árufeltöltést végző járművek behajtását azonban lehetővé teszik.

Azoknak a lakóknak, akik kedvezményes parkolóbérlettel rendelkeznek, a Csipke Parkolóház emeletén biztosítanak ingyenes parkolási lehetőséget a beruházás ideje alatt. Ugyanannyi, 34 férőhelyet különítenek el a célra, mint amennyi a Tüttössy utcában van.

Az önkormányzat kéri, hogy hétfő reggel 7 óráig mindenki vigye el a járművét a Tüttössy utcából, mert megkezdődnek a munkálatok. Erről szórólapokon is értesítik az érintett lépcsőházakban lakókat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!