Zalaegerszeg

2016.05.11. 14:40

Madárcsicsergés a Dísz téren - az Ady-iskola természetvédő programja és kiállítása

Zalaegerszeg - A madarak és fák napja alkalmából szerdán a zalaegerszegi Ady-iskola tanulói adtak műsort a Dísz téren.

Magyar Hajnalka

Velkey Péter, az önkormányzat humánigazgatási osztályának vezetője köszöntőjét követően változatos programmal rukkoltak elő az iskola tánc, rajz és ének-zene tagozatos osztályai. A műsorszámok a természet éledését köszöntötték, annak védelmére hívták fel a figyelmet, legyen szó akár dalcsokorról, balettet és modern táncot elegyítő koreográfiáról, szavalatról vagy néptáncos produkcióról.

A 9. osztályba járó rajzosok Tánczos György művésztanár irányításával csoportos akciófestést tartottak a téren, melynek eredményeként egy tájkép kelt életre. A 8.c osztály diákjai pedig madárhang felismerő játékra invitálták a járókelőket, aki felismerte a mobiltelefonról lejátszott trillákat, papírból készített virágot kapott ajándékba.

Képünkön a madárcsicsergést megidéző csapat, Czigány Johanna, Dvornyik Dorina, Hrotkó Roland, Budavári Csilla, Bárczai Krisztofer, Gosztolai Viktória, Borsos Violetta, valamint Dóra Vivien. (fotó: Katona Tibor)

Inasévek címmel ugyancsak az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI rajzos növendékeinek munkáiból - kerámiákból és grafikákból - nyílt kiállítás szerdán délután az Apáczai Csere János Művelődési Központban.

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!