Zalaegerszeg

2016.05.28. 18:33

Májusfa kitáncolás Göcseji lakodalmassal

Zalaegerszeg - A népes násznép előbb elénekelte a vőlegény, Vörös Róbert nótáját és elindult, hogy kikérje a szüleitől a szépséges menyasszonyt, Cziráki Valériát.

Győrffy István

Mindez szombaton délután történt Zalaegerszeg csácsi városrészében, ahol a nászmenet az Izsák Iskola előtti térről vonult el a szemközti utcában lévő Csondor József portájára, ahol a lelendő ara várt már türelmetlenül élete választottjára. Ez alkalommal nem csak a szokásos májusfa kitáncolásnak voltunk tanúi, hanem egy élethűen előadott Göcseji lakodalmasnak is, amit a Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub játszott el, a városi művelődési központ Nefelejcs Nyugdíjas Klubjának közreműködésével.

Király Imre, a nyugdíjas klub vezetője volt az elöljáró vőfély, ő kérte ki a menyasszonyt, akivel az eléjük szórt rózsaszirmokon sétáltak a megpecsételt sorsú májusfáig, ahol már várt rájuk az eskető pap, akit Kovács György alakított. Volt itt fogadalomtétel, gyűrű felhúzás, és hitvesi csók is, mint a rendes esküvőkön. Illetve még ennél is több, hiszen az esketési ceremóniát a közmédia,  M1-es csatornája élőben közvetítette.

A házasságkötési ceremónia után, már az iskola előtti téren megkezdődött a vigalom. Táncra perdült a díszes násznép, majd megkezdődött az eszem-iszom úgy, ahogy az a göcseji lakodalmakban dukál - ételbeköszöntőkkel, rétessel, minden finomsággal, ami szemszájnak ingere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!