Zalaegerszeg

2015.03.08. 13:05

Rekordlétszámú zalai a matekversenyen

Zalaegerszeg - Az idei (XXVI.) Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményhirdetésén a versenyben részt vett 1329 zalai résztvevőből 94 diákot díjaztak.

Civil Tudósítónktól

Egyéniben 2-8. osztályosoknál az 1-10. gimnazisták közül az 1-3. a szakközépiskolások közül az 1. helyezettek, míg csapatban 2-12-ig az első helyezett 3 fős csapatok kaptak jutalmat. A tanulók mellett a felkészítő tanárok közül is 15-en kaptak elismerést, melyet Vadvári Tibor alpolgármester és Makovecz Tamás igazgató adott át.

Az idei évben az országos döntőn, melyet Pécsett rendeznek április 1-2-3-án, rekordszámú zalai küldöttség vehet részt. 19 versenyző kapott behívót az országos döntőn való indulásra, eddig általában 10-15 tanulónak volt lehetősége részt venni. Ez is mutatja az idei megyei verseny erősségét! A verseny szponzorai nekik és a legeredményesebb felkészítő tanároknak is különdíjakat ajánlottak fel.

A 2. osztályos helyezettek (balról): Orbán Noémi (Rozgonyi), Városi Bálint (Egry),  Bakó Zsombor és Kiss Balázs (Eötvös). Fotó: Katona Tibor

A legeredményesebb általános iskola címet a megyében ismét a keszthelyi Egry József Általános Iskola tanulói érdemelték ki, melyért 1 évig ők őrizhetik a vándorserleget.  Végül itt a továbbjutott 19 versenyző neve, akik képviselik Zala megyét az országos döntőn:

2. osztályosok:

3 Bakó Zsombor Zeg. Eötvös

3 Kiss Balázs Viktor Zeg. Eötvös

2, Orbán Noémi Nk. Rozgonyi

1 Városi Bálint Khely. Egry

3. osztály:

Szentgyörgyvölgyi Kamilla Zeg. Ady

Vizsy Fanni Zeg. Eötvös

4. osztály:

Döbrentei Dóra Teskánd

Fazekas Dániel Gyenesdiás

Németh Márton Nk. Rozgonyi

Tompos Gábor Teskánd

Ferencz Orsolya 5. o. Nk. Batthyány

Tompos Anna 6. o. Zeg. Zrínyi

Czett Mátyás 7. o. Zeg. Zrínyi

Szente Péter 7. o. Nk. Batthyány

Tóth Petra 8. o. Zeg. Kölcsey

Szinyéri Bence 9. o. Nk. Batthyány

Németh Gábor 10. o. Zeg. Zrínyi

Czett Antal 12. o. Zeg. Zrínyi

és Porgányi Márk 12. o. Nk. Batthyány.

Az eredményhirdetés állófogadással, fényképezéssel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Pajor László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!