Zalaegerszeg

2016.09.25. 11:42

Melyik sport tetszik neked?

Zalaegerszeg - A Keresztury VMK szervezésében negyedszer választhattak maguknak sportágat a zalaegerszegi gyerekek, fiatalok szombaton a város széli parkolóban, ahol 25 sportegyesület mutatta be, milyen örömök, sikerek várnak a náluk sportolókra. Ezért idén már az Új Nemzedék Közösségi Tér zalaegerszegi irodájával kiegészülve szerveztek tehetségválasztót.

Arany Horváth Zsuzsa

– A korábbi évek igényei mindkét oldalról megmutatták, hogy érdemes a sportnapot megrendezni, hiszen az érdeklődő gyerekek és a sportegyesületek így egymásra találnak – mondta Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója a nap nyitányakor, hozzátéve, a felnőtteknek is mindig kínáltak élményeket. Két olimpikonnal, Csernoviczki Éva cselgáncs bronzérmessel és Tátrai Miklós sportlövésszel találkozhattak a színpadi kanapébeszélgetés során az egerszegiek.

Nagysolymosi Sándor és Varga Zoltán dobási manőverei

Fotó: Katona Tibor

A judo szövetség minden tehetségválasztót kihasznált az évek során, s mint Nagysolymosi Sándor magyar bajnok, világkupa bronzérmes vezetőedző elmondta, 30–40 kiskamasz kap kedvet egy–egy alkalommal a Távol–Kelet harcművészetére épülő sportág műveléséhez.  – Ötven judós család érkezett a tehetségválasztóra, 150 egyesületi tagunkból számosan mutatják be a sportág látványos elemeit.

Nagysolymosi Sándor és Varga Zoltán dobási manőverei

Fotó: Katona Tibor

A Nagysolymosi Sándor és az egyesület elnöke, Varga Zoltán vezényletével a színpadon dolgozó fiataloktól esési trükköket láthattak az érdeklődők, ezután a két mester speciális dobásokkal kápráztatta el a szép őszi szombatot szabadtéri tartózkodásra kihasználókat.

Nagysolymosi Sándor és Varga Zoltán dobási manőverei

Fotó: Katona Tibor

Emellett ottjártunkkor egyéb távol–keleti harcművészeti–meditatív gyakorlatok is szerepeltek a színpadon a Belső Utak Iskolája csoport jóvoltából, de látható volt modern tánc, hastánc, szablyavívás, kötélugrás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!